YUSUF Forumuna Hoş Geldini

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BİLGİ FORMU

Ses yalıtım malzemeleri

lori1
    Emektar Üye
    Emektar Üye

Paylaşım Gücü: : 965
    Rep Gücü: : 0

Ses yalıtım malzemeleri Empty Ses yalıtım malzemeleri

Mesaj  lori1 Salı Şub. 16, 2016 11:53 pm

Ses yalıtım malzemeleri Basotect-yumurta-sunger%205

Ses Yalıtım Malzemelerine Genel bakış

Binaların yapım aşamasında son dönemlerde sıklıkla kullanılan ürünlerin başında ses yalıtımları gelmektedir. Özellikle çok apartmanlı ya da daireli sitelerde veya binalarda ses yalıtım malzemeleri kullanmak daireler arası ses geçişlerini sonlandırmak için hayati önem taşımaktadır. Binalarda daireler arasında kullanılan ses yalıtımları bazı özel yerleşim birimlerinde katlar arası da kullanılabilmektedir.

Ses Yalıtımları Binalara Niçin Yapılmaktadır?

Binalarda daireler arasında kullanılan ses yalıtımlarının yanında bazı özel mekânlarda ya da toplantı salonlarında da ses yalıtımı kullanılmaktadır. Bu ve benzeri şekilde kullanılan ses yalıtımları kullanılan alana ses girişinin minimum seviyeye belki de sıfıra yakın bir hale gelmektedir. Bu şekilde özel olarak yapılan ses yalıtımları kişilerin isteğine özgü ve genellikle sonradan istenilen yere yapılmaktadır.

Ses Yalıtımı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ses yalıtımlarını ister bina yapılırken ister sonradan ihtiyaç olunan yere yapılırken yapılan işten istenilen verimin alınması için gerekli olan bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle binalarda özel ya da genel olarak yapılan ses yalıtımlarında kullanılacak olan ses izolasyonmalzemelerinin birinci sınıf olması gerekmektedir. Birinci sınıf ses izolasyon malzemeleri kullanılmadan yapılan ses yalıtımlarından istenilen verim alınmamakta ve ses yalıtımı istenildiği düzeyde gerçekleşmemektedir.

Daireler arası veya benzeri mekânlarda yapılan ses yalıtımı işleminden istenilen verimin alınması bu işte kaliteli malzemelerin kullanılmasın yanında bu işi yapan ustanın gerçek anlamda bu işte uzman olması ile de yakından ilgilidir.

http://www.sesizolasyonmalzemeleri.com.tr

sesizolasyonmalzemeleri.com.tr

Forum Saati Perş. Kas. 07, 2024 7:45 pm